24.1.12

Özgüven Meselesi

İnsanın kendine güvenini kaybedince bunu etrafındakilere mal etmesine ne demeli? Annem hep derdi ki "Arkadaşların, sevgilin, kocan her zaman senden bir gömlek üstün olsun ki sana bir şeyler katsın." E anne sen egoyu katmadın işin içine o ne olacak?

İnsan egosu çok pis bir şey ama maalesef  var hepimizde ne yapalım... Egomuzu tatmin etmek için değil midir fallar, işimizin sonucunda alınan paralar, titlelar.

Kıskancımdır. Sevdiğimi kıskanırım arkadaş! Kıskanılmak isterim aynı derecede. İsterim ki korkulsun kaybetmekten. Korkulmadığını anladığımda egom bağırır "zınzınzınzınzın" (tuhaf sesler çıkarıyor, anlayamıyorum.) 

Önemsemek, önemsenmek. Bir insan anladı mı hep yanındasın, o zaman başlıyor koy götüne rahvan gitsin. Yaptığı bir şeye kızdığında, affedileceğini bildiğinden özür dahi dilemiyor. Bekliyor sadece geçsin üzerinden biraz zaman ben yine yaparım bildiğimi. Belki de hatırlamıyor bile seni kızdıran, kıran şey neydi. Durum seni rahatsız etsin etmesin devam ediyor. Nasılsa yaptı açıklamasını artık konuyu açarsan, uzatan sensin!

Peki sen misin gerçekten uzatan. Egon mu yoksa özgüvensizliğin mi seni böyle yapan?

Sorgudayım daha.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder